fbpx

7 Netflix kijktips voor indrukwekkend interieur design

De huizenmarkt in Nederland is aardig op hol geslagen, een nieuw stulpje uitzoeken gaat dus zo gemakkelijk niet. Maar wat je natuurlijk wel kunt doen als je jouw huis een beetje beu bent, is je woning een make-over geven! Speciaal voor jou ging ik op zoek naar de parels op Netflix met betrekking tot interieur design, en ik kan je vertellen; deze stellen je niet teleur.

Bij deze komt nu ook direct de app uit de mouw, dat ik enorm verslaafd ben aan Netflix. Zelf vind ik het ook enorm genieten om in de avond te kijken naar huis make-overs, waarna ik mij vervolgens compleet geïnspireerd voel. Voor ik het weet betrap ik mijzelf er dan ook weer op dat ik op verschillende interieur webshops beland, maar dat neem ik voor lief.

1. Dream Home Makeover

Het woord ‘dream’ is totaal niet gelogen, wat een mooie ruimtes! In de mini serie gaat het vrolijke echtpaar Shea en Syd McGee op pad door het land om huizen een nieuw leven in te blazen. Het stel begon in 2014 met hun bedrijf in interieur design (Studio McGee) dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende innovators in de interieur sector. De mini serie heeft momenteel 2 seizoenen, van ieder 6 afleveringen. De afleveringen duren 22 tot 29 minuten per stuk.

2. Interior Design Masters

Zin in een mix van feelgood, interieur en spanning? Dan is Interior Design Masters iets voor jou. In deze Britse serie strijden 10 designers voor een contract bij een chic hotel in Londen. In iedere aflevering staat de make-over van een bepaalde ruimte centraal, en dan heb ik het niet alleen over huizen. De kandidaten pakken ook studentenkamers, restaurants en salons aan. Helaas valt er ook iedere episode weer iemand af. Er staat nu 1 seizoen op Netflix met 8 afleveringen. De afleveringen duren tussen de 42 en 48 minuten per stuk.

3. Amazing Interiors

De ‘gewone’ buitenkant van deze huizen blijkt puur bedrog, de binnenkant zorgt er namelijk voor dat je met je mond vol tanden staat. In deze serie neem je een kijkje in de woningen van excentrieke huiseigenaren waarvan geen kamer op elkaar lijkt. De een heeft een achtbaan in de tuin en de ander een heel aquarium in huis. Ook wordt er steeds iemand gevolgd die bijvoorbeeld iets aan het bouwen is of besluit naar een boot te verhuizen. Op Netflix staat 1 seizoen dat bestaat uit 12 afleveringen. Iedere aflevering duurt tussen de 21 en 28 minuten.

4. Tiny House Nation

Waar de een op zoek is naar een villa, wilt de ander niets liever dan een tiny house. In Tiny House Nation trekken bouw/tiny house expert Zack Giffin en presentator John Weisbarth door de Verenigde Staten om gezinnen te helpen. In iedere aflevering staat één gezin of koppel centraal dat de grote stap neemt om naar een tiny house te verhuizen. Zack en John helpen ze met de voorbereiding en bouwen hun unieke tiny house. Op Netflix staan nu twee seizoenen met ieder 7 afleveringen. De afleveringen duren 41/42 minuten per stuk.

5. Stay Here

De Amerikaanse serie Stay Here draait volledig om woningen voor de verhuur. Bijvoorbeeld een uniek appartement of een huisje aan het strand. Helaas gaat de verhuur nog niet zo succesvol als gehoopt en komen designer Genenvieve en vastgoedexpert Peter to the rescue. Als je jouw eigen huis een make-over wil geven, dan zijn de interieur scenes met Genenvieve natuurlijk het leukst, maar stiekem vind ik het ook erg tof om te zien wat voor marketing tips Peter allemaal heeft. Helaas is er maar 1 seizoen van slechts 8 afleveringen. Iedere aflevering duurt 31 tot 33 minuten.

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Interieur design, move over! Deze Britse miniserie draait voor een groot deel om architectuur. Award-winning architect Piers Taylor en property developer Caroline Quentin reizen de wereld over, op zoek naar de meest indrukwekkende huizen. Het leukste aan deze miniserie is dat ze echt naar een aantal verschillende landen gaan met ieder natuurlijk weer andere omgevingen. Op Netflix staan nu 2 seizoenen (seizoen 2 bestaat uit een deel A en B). In totaal zijn het 12 afleveringen van ieder 45 tot 59 minuten.

7. Million Dollar Beach House

Inmiddels heb ik tijdens het schrijven van dit artikel al heel wat mooie huizen voorbij zien komen en iemand heeft natuurlijk de taak die te verkopen! In de reality serie Million Dollar Beach House wordt een groep van vijf makelaars gevolgd die extreem dure huizen in de Hamptons moeten verkopen. Dit vraagt natuurlijk om een hoop drama en sensatie. Vooral “if you want a friend, get a dog” blijft in mijn geheugen hangen, haha. Momenteel is er 1 seizoen met 6 afleveringen. De afleveringen duren 24 tot 31 minuten.

Berichten gemaakt 7

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven