fbpx

5 Manieren om in de koude dagen te genieten van jouw tuin

In de zomer brengen we veel tijd door in onze tuinen, we relaxen, lezen en komen samen. Maar ook de winter is een prachtige tijd om optimaal gebruik te maken van de tuin. Van nieuwe soorten planten tot gewoon lekker buiten blijven ondanks de lage temperaturen. In deze blog vind je vijf manieren om optimaal gebruik te maken van de tuin tijdens de koude dagen.

1. Buitenkamer

De beste manier om ook in de winter heerlijk te genieten van jouw tuin is een buitenkamer. Een buitenkamer is in bijna elke tuin te plaatsen en biedt een heerlijk alternatief op de woonkamer. In de zomer is het heerlijk om de buitenkamer open te zetten en in de winter is het mogelijk om hem heerlijk te verwarmen met een kachel of een open haard.

Kleed de buitenkamer mooi aan met leuke planten, tafels en andere accessoires om een heerlijk warm gevoel te creëer. Of kleed hem modern aan en kies voor een zwarte buitenkamer met een televisie en goede internetaansluiting, leuk voor de kinderen.

Een op maat gemaakte buitenkamer

2. Vuurtafel

Maak jouw tuin een stuk chiquer en stijlvol met een vuurtafel. Ook goed te combineren met een overkapping, buitenkamer of veranda. Een vuurtafel geeft veel warmte en kan compleet veilig gebruikt worden op verschillende plekken in de tuin. Een vuurtafel is eenvoudig te verwarmen met kooltjes en gas.

Bloeiende winterplanten

3. Winterplanten

Heb je wat minder geld en tijd ter beschikking? Met mooie winter harde planten kleed je de tuin ook al mooi aan. Maak je tuin kleurrijker met, Winterheide, Winterviooltjes en Skimmia. Deze planten zijn ideaal voor de winter en kunnen het koude en vieze weer goed aan, sterker nog ze bloeien in de winter.

4. Hottub

Misschien wel een van de ultieme manieren om te genieten van de tuin door het hele jaar heen is een hottub. Wat ook kan is een houtgestookte hottub, het water wordt dan opgewarmd met een houtkachel. Dit werkt niet alleen heel handig, maar ziet er ook heel tof uit. Het warme water zorgt natuurlijk voor heerlijke warmte in elk seizoen, zorg wel dat je de hottub goed afdekt.  

5. Overkapping

Nog een goede manier om de tuin te pimpen is een overkapping. Bij mooi weer, bij regen en in de koude dagen is het mogelijk om heerlijk buiten te zijn. Warm lekker op met een kacheltje en een lekker deken. Ook hier kun je het mooi aankleden met accessoires en meubilair. Bovendien is het mooi te combineren met een vuurtafel.

Een overkapping, verwarmd met een open haard
Berichten gemaakt 7

3 gedachten over “5 Manieren om in de koude dagen te genieten van jouw tuin

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven